ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ ΔΗΛΩΣΗ. ΕΝΑ «ΚΕΡΔΟΣ» ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΓΙΔΑ

-Ενημερώνομαι από την τηλεόραση ή το διαδίκτυο ότι το taxisnet έχει “ανοίξει” και μπορώ να καταθέσω τη φορολογική μου δήλωση.

-Κατεβάζω το νέο φορολογικό οδηγό (ή μάλλον τα τμήματα που με ενδιαφέρουν και μπορώ να κατανοήσω).

-Αναζητώ κάποια -σχετικά με την περίπτωσή μου- άρθρα στο διαδίκτυο και αυτό ήταν.

-Είμαι έτοιμος να κάνω τη φορολογική μου δήλωση. ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ;

Πολλοί συμπολίτες μας συχνά πέφτουν στην παγίδα του να θεωρούν την φορολογική τους εικόνα αρκετά ξεκάθαρη και απλή, τόσο ώστε να πιστεύουν ότι μπορούν να καταχωρήσουν μόνοι τους σωστά όλα τα φορολογικά τους στοιχεία και να καταθέσουν τη φορολογική τους δήλωση χωρίς τη βοήθεια ενός λογιστή-φοροτέχνη. Τις περισσότερες φορές διότι το κόστος κρίνεται ως περιττό.

Πολλοί είναι και οι συμπολίτες μας που διαπιστώνουν στην πορεία, είτε μόνοι τους είτε μετά από κάποια ειδοποίηση, ότι έχουν κάνει λάθη. Λάθη που μπορεί να τους στοιχίσουν πολύ περισσότερο από άποψη κόστους αλλά και σε βάθος χρόνου σε σχέση με το να ανέθεταν εξ’ αρχής την φορολογική τους δήλωση σε κάποιον έμπειρο λογιστή – φοροτέχνη.

Τι είναι αυτό που αγνοούν όταν αποφασίζουν να μην εμπιστευτούν έναν ειδικό; Αγνοούν τις συνεχής αλλαγές της νομοθεσίας που δεν συμπεριλαμβάνονται στον φορολογικό οδηγό που αναρτάται κάθε χρόνο στο διαδίκτυο. Οι νέοι νόμοι συχνά αφορούν σε αλλαγή των κωδικών, σε νέο τρόπο υπολογισμού του φόρου, σε νέα δεδομένα που χρειάζεται να εισαχθούν και στον τρόπο με τον οποίο εισάγονται και πολλά άλλα. Αγνοούν επίσης την αλληλεξάρτηση πολλών παραγόντων και εντύπων πέραν του Ε1 που πολλές φορές χρειάζεται να καταθέσουν συμπληρωματικά.

Γιατί λοιπόν να εμπιστευτώ έναν ειδικό για μία φορολογική δήλωση που μπορώ να κάνω και μόνος μου;

Γιατί γνωρίζει όλες τις φορολογικές αλλαγές και μπορεί να με προστατεύσει από λάθος ή ελλιπή καταχώρηση εντύπων.

Γιατί μπορεί, λαμβάνοντας, υπόψη τη συνολική μου εικόνα (οικογενειακή κατάσταση, εισοδήματα, τεκμήρια κλπ.), να με συμβουλεύσει και να μου προτείνει λύσεις ώστε να μειωθεί νόμιμα η φορολογική επιβάρυνση μου.

Γιατί γνωρίζει τις ελλείψεις των εκάστοτε συστημάτων του Υπουργείου καθώς και πώς να τις χειριστεί.

Γιατί μπορεί να με ενημερώνει για ο,τιδήποτε νέο προκύπτει και με αφορά με σιγουριά και ευθύνη.

Ο λογιστής – φοροτέχνης σας είναι ο ειδικός που του εμπιστεύεστε τη φορολογική σας εικόνα διότι παρακολουθεί καθημερινά όλες τις νομοθετικές εξελίξεις, εκπαιδεύεται σε κάθε αλλαγή, διαβάζει ανελλιπώς και γνωρίζει στο σύνολό της όλη τη νομοθεσία που σας αφορά. Μην το ρισκάρετε. Συμβουλευτείτε τον σήμερα!

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *